Verificările periodice pentru centrala termică și intalația de gaze sunt obligatorii la intervale de maximum 2 ani.

Gramsterm SRL oferă atât servicii de verificări periodice pentru centrale termice (VTP ISCIR) cât și verificări periodice pentru insalațiile de gaze, in colaborare cu Pro Expert Gaz Instal.

Verificarea tehnică periodică a centralei termice este obligatorie pentru a se asigura ca aparatul satisface cerintele de functionare în conditii de siguranta (PTA1-2010) și cuprinde:

  • verificare etanseitate circuit hidraulic
  • verficare etanseitate circuit gaz
  • verificare dispozitive de siguranta
  • analiza gaze arse/eficienta

Verificarea instalației de gaze se face de la contor până la punctul de ardere și verifică etanșeitatea circuitului de gaze.

Conform Legii nr. 64/ 21.03.2008, persoana fizica sau juridica ce utilizeaza un echipament termic are obligatia sa obtina autorizatia de functionare initiala sau reautorizarea, sa ia masurile necesare si sa se asigure ca echipamentul este utilizat in conditii de siguranta, prin efectuarea reviziilor, reparatiilor si intretinerii de catre persoane autorizate de producator conform instructiunilor tehnice ale acestuia. Nerespectarea legislatiei in vigoare privind utilizarea centralelor termice fara VTP de o firma autorizata ISCIR duce la decuplarea de la reteaua de combustibil gazos si la o amenda cuprinsa intre 2.000 si 25.000 lei.

SOLICITĂ OFERTĂ VTP