Informatii utile

Verificarea centralei si a instalatiei de gaze – la cat timp se face si de ce?

Siguranța Ca Prioritate
Verificările tehnice ale instalațiilor de gaze sunt imperative din motive de siguranță. Gazele naturale, atunci când nu sunt utilizate corespunzător sau există defecțiuni în instalații, pot duce la scurgeri periculoase, explozii sau intoxicații cu monoxid de carbon. Acestea sunt riscuri grave care pot pune în pericol viețile și bunurile.

Respectarea Legislației
Conform Ordinului nr. 179 din 2015, instalațiile de gaze trebuie supuse verificărilor și reviziilor tehnice la intervale specifice. Aceste verificări sunt menite să asigure că instalațiile sunt în conformitate cu standardele de siguranță și funcționează corespunzător. Nerespectarea acestor prevederi legale poate atrage sancțiuni financiare și chiar întreruperea furnizării de gaze naturale.

Beneficii Suplimentare
Pe lângă respectarea legislației și asigurarea siguranței, verificarea regulată a centralei și a instalației de gaze poate aduce și alte beneficii. Aceasta poate contribui la economisirea de energie și reducerea costurilor, deoarece instalațiile verificate funcționează mai eficient. De asemenea, aceste verificări pot preveni daune majore care ar putea necesita reparații costisitoare sau înlocuiri.